Județul Buzău este “amenințat” din nou cu autostrăzile! Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor vorbește despre Buzău

0
75

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a anunțat într-un interviu pentru publicația Capital, faptul că în următorii ani numărul de kilometri de autostrăzi și drumuri de mare viteză se vor dubla. Pe harta proiectelor de investiții se află și drumul expres care ar urma să lege municipiul Ploiești de Pașcani prin Buzău.
Pînă în 2022 numărul de kilometri de autostradă și drumuri expres în România ar urma să se dubleze. Declarația a fost făcută pentru revista Capital de către ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Într-un interviu acordat jurnaliștilor publicației on-line, oficialul de la Ministerul Transportului a declarat faptul că există mai multe drumuri prioritare, printre ele Centura Capitalei, autostrăzile Sibiu-Pitești, Transilvania, Târgu Mureș – Târgu Neamţ – Iași și drumurile expres Pitești-Craiova și Ploiești – Buzău – Focşani – Bacău-Paşcani.
SURSA CAPITAL – Răzvan Cuc, ministru Miniterul Transpoturilor
”În acest an, CNAIR lansează procedura de achiziţie publică pentru proiectare şi execuţie a secţiunii Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi, denumită Autostrada Montana. Trebuie să adaug şi faptul că în primul trimestru au fost lansate proceduri de achiziţie pentru studii defezabilitate şi proiecte tehnice care vizează un total de 336,50 km de drum expres. Mă refer aici la drumurile de mare viteză Focşani – Bacău, Bacău – Paşcani, Buzău – Focşani, Ploieşti -Buzău şi drumul expres care va asigura legătura între A3 şi aeroportul Henri Coandă. În funcţie de durata procedurilor legale, semnarea contractelor poate avea loc anul acesta. Sunt câteva din proiectele pe care le lansăm anul acesta şi care vor avea o durată de execuţie cuprinsă între 3 şi 4 ani, în funcţie de momentul atribuirii contractelor.”
Șeful de la Transporturi a adăugat faptul că pînă la sfârşitul acestui an, proiectele lansate pe SEAP şi ANAP vor ajunge la 800 de km. Printre acestea, se află podul suspendat de la Brăila, segmentul de sud al noii centuri a Bucureştiului, modernizarea centurii existente a Capitalei, între A1 – DN 7 şi DN 2 – A2 şi drumul expres Craiova-Piteşti.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ