LA BUZĂU NU SE ÎNCHID PIEȚELE

0
67

Noi măsuri privind activitatea micilor producători au intrat în vigoare de luni. În urma discuțiilor purtate de conducerea Prefecturii cu reprezentanţii primăriilor , care au în administrare piețe agroalimentare, s-a luat decizia ca în municipiul Buzău, din cele patru piețe, două, respectiv Piața centrală și cea din Dorobanți II să fie transformate în spații deschise. Aici există posibilitatea desființării pereților din exterior.
Conducerea Prefecturii a adus la cunoștință noile prevederi ale Hotărârii de Guvern, cu privire la suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, a târgurilor și a talciocurilor. Hotărârea permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară. Astfel, s-a luat hotărârea ca în municipiului Buzău să continue activitatea în cele patru piețe. Dacă în cazul unora se vor desființa pereții exteriori, pentru altele s- a decis ca vânzarea produselor să se desfășoare în afara incintei acestora, prin amplasarea tarabelor în zonele din imediata vecinătate.
În piața din Dorobanți II este forfotă mare luni dimineață. Țăranii care au tarabele în interiorul pieții, sunt supărați pentru că marfa stă întinsă pe rafturi, iar clienții lipsesc cu desăvârșire. Numai după ce va fi dat jos peretele din plexiglas, ei vor avea voie să își vândă produsele, conform noilor reguli, impuse de autorități. Deși, unde e lege, nu e tocmeală, comercianţii, mulți dintre ei bătrâni își fac griji pentru frigul din iarna ce vine. Fructele și legumele vor îngheța pe raft.
Nici clienții care fac cumpărături în piața Dorobanți II nu sunt încântați de demersuri. Îi compătimesc pe bieții agricultori.
Rămâne de văzut cât vor dura aceste măsuri, cert este că munca micilor producători se duce pe apa sâmbetei, dacă restricţiile se vor prelungi.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ