La mulți ani, România!

0
55

Sărbătoare pe Calea Eroilor
Au trecut 104 ani din momentul în care s-a decis Marea Unire a României, data de 1 Decembrie devenind astfel cea mai importantă zi din istoria noastră, a românilor. Ziua Națională a României a debutat la Buzău prin organizarea unei ceremonii religioase și militare pe Calea Eroilor din municipiul Buzău începând cu ora 11.00.
Cel mai așteptat moment a fost cel al defilării unde au participat în jur de 450 de militari, precum și circa 70 de mijloace tehnice. Pe timpul defilării militare au putut fi vizionate maşinile de luptă ale infanteriei MLI – 84 M – „Jderul”, sistemele antiaeriene „Ghepard”, aruncătoarele de proiectile reactive nedirijate cu bătaie mare „LAROM”, precum și alte echipamente din dotarea marilor unități și unități din Garnizoana Buzău.
Elementul de noutate, privind defilarea din acest an, a fost participarea cu militari și tehnică străină aparținând partenerului strategic SUA, care a dislocat în România un Task Force format din militari ai celebrei Divizii 101 Aeropurtate. Parte din acești militari derulează un program consistent de exerciții împreună cu militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica”, cât și cu aliați de pe teritoriul țării României.
La eveniment au luat parte reprezentanții autorităților locale care au transmis mesaje cu ocazia Zilei de 1 Decembrie.
În ciuda vremii nefavorabile și a frigului, la ceremonia militară de Ziua Națională a României, au fost prezenți sute de buzoieni. Printre ei și câțiva indieni și mulți copii care au avut un mesaj pentru români.
Un mesaj important pentru români a transmis și conducerea Diviziei 2 Getica, una dinte cele mai mari garnizoane din țară.
Din nefericire , din pricina vremii nefavorabile aparatele de zbor care ar fi trebuit să survoleze parada militară au rămas la sol.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ