LA MUNCĂ, ÎNAPOI

0
60

La plăcinte înainte, la muncă înapoi. Este descrierea perfectă pentru cei mai mulți dintre șomerii buzoieni. Aceștia se plâng că nu au unde să muncească, însă atunci când sunt solicitați, emit pretenții foarte mari în comparație cu pregătirea pe care o au.

Dovada reală a venit chiar astăzi, când Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Buzău a organizat o bursă, la solicitarea a doi angajatori, care pun la bătaie peste 100 de posturi. Surpriză însă! Din cei peste 18 mii de șomeri buzoieni, doar puțin peste 10 au venit la eveniment.

Din cei puțin peste 10 șomeri care au venit la bursa de astăzi, unii dintre ei nu au mai muncit niciodată. Alții au fost interesați de condițiile de lucru sau de cum vor folosi tehnica de ultimă generație.

De cealaltă parte, angajatorii spun că reușesc totuși să recruteze personal din rândul buzoienilor. Cei mai mulți nu au calificare în domeniul cerut, însă societățile se oferă să îi specializeze.

Șomerii care sunt în căutarea unei slujbe au ocazia să își găsească una la Bursa Genereală a Locurilor de Muncă, programată pe 20 octombrie și la care își anunță prezența mai mulți angajatori. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ