LECŢIE DE JUSTIŢIE LA TRIBUNAL

0
228

Tribunalul Buzău şi-a deschis astăzi porţile pentru toţi cei care au vrut să afle cum funcţionează sistemul judiciar. Astfel, magistraţii au marcat Ziua Justiţiei şi au permis accesul liber în sălile şi birourile instanţei.

Buzoienii care nu au călcat niciodată într-o sală de judecată au avut astăzi posibilitatea să intre în contact direct cu conducerea Tribunalului, judecătorii şi personalul de specialitate, să cunoască problemele magistraţilor, precum şi modului de funcţionare a justiţiei. Ziua porţilor deschise, organizată cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile a stârnit interes mai mult în rândul elevilor care însoţiţi de profesori vizitat Tribunalul Buzău, unde ghid le-a fost vicepreşedintele instanţei, judecătorul Aurel Puşcă.

Pentru un grup de elevi de la Colegiul Naţional ,,Bogdan Petriceicu Hașdeu” vizita la Tribunal a fost o adevărată lecţie ce a completat cunoştinţele dobândite la şcoală.

Nu la fel de interesaţi de activitatea judecătorilor, au fost cetăţenii, care au lipsit de la Ziua porţilor deschise. Vicepreşedintele Tribunalului spune că justiţiabilii sunt interesaţi de alte lucruri, pe care le află într-o zi obişnuită de activitate a instanţei.

Obiectivul principal al Zilei Europene a Justiţiei Civile, care se sărbătoreşte în fiecare an pe 25 octombrie, constă în informarea cetăţenilor în legătură cu  funcţionarea justiţiei şi modalităţile procesuale prin care îşi pot apăra drepturile civile.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ