Lege pentru plafonarea RCA

0
7

Amenzi pentru asigurătorii care majorează polițele auto
Asigurătorii ar putea fi sancționați cu amenzi de până la 500.000 de lei în situația în care vor mări nejustificat și peste un anumit plafon polițele RCA. În acest moment la Camera Deputaților a fost depus un proiect de lege care vizează plafonarea prețurilor la asigurările auto.
Parlamentarii vor supune votului în curând un proiect de lege care să reglementeze prețul polițelor RCA după ce tarifele au explodat în ultima perioadă.
SURSA GABRIEL AVRĂMESCU FACEBOOK
“Am inițiat modificarea Legii RCA pentru blocarea exploziei prețurilor la polițe! După ce ASF a ridicat licența CityInsurance și a decis să formuleze cerere de faliment pe numele companiei de asigurări, creșterea prețurilor a devenit inevitabilă în condițiile în care City Insurance domina piața RCA până la momentul falimentului (70% din totalul camioanelor înregistrate în România). Astfel că, majorarea de tarife a explodat afectându-i atât pe șoferii amatori, dar îndeosebi pe transportatori”, a transmis președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu.
Potrivit proiectului, asigurătorii care vor depăși prețurile de referință ar putea fi sancționați cu amenzi de până la 500.000 de lei.
SURSA GABRIEL AVRĂMESCU FACEBOOK
“Schimbăm legea și, astfel, asiguratorii RCA vor fi obligați să nu depășească tarifele de referință ale ASF…Prețul de referință, actualizat din 6 în 6 luni de Autoritatea de Supraveghere Financiară, va funcționa ca nivel maximal al cuantumului polițelor de asigurare,aplicat atât persoanelor fizice, cât și juridice. Modificarea legislativă urmărește, totodată, descurajarea asigurătorilor RCA de a majora tarifele polițelor prin sancționarea cu majorarea amenzii pentru faptele asigurătorilor RCA, de la 50.000 lei la 500.000 lei pentru cei care nu se supun prevederilor legale”, a transmis Gabriel Avrămescu, liderul liberalilor buzoieni. Inițiativa este îmbrățișată de șoferi în situația în care prețurile au crescut invers proportional cu puterea de cumpărare.
Proiectul de lege se află, în prezent, la Senat, urmând să ajungă la Camera deputaților, forul decizional.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ