LIBER LA JOACĂ ÎN CURTEA ŞCOLII

0
46

Copiii se vor putea juca în voie în curţile şcolilor. Potrivit unui nou proiect de hotărâre al Consiliului Local Municipal, cei mici vor avea acces pe bazele sportive în aer liber ale tuturor unităţilor de învăţământ aflate în administrarea municipalităţii, iar direcorii şcolilor nu se vor putea opune.
Tema accesului copiilor pe terenurile de sport ale şcolilor a fost repusă pe tapet de conducerea Primăriei. Un nou proiect de hotărâre prevede că toţi copiii din municipiul Buzău se vor putea juca în curtea şcolii cu condiția respectării desfășurării normale a programelor și activităților de învățământ specifice unității de învățământ căreia îi aparține baza sportivă și numai în perioada zilei care asigură lumina naturală.
“Accesul gratuit la bazele materiale sportive prevăzute la art. 1 este permis tuturor copiilor (persoane care nu au împlinit 18 ani), domiciliaţi în municipiul Buzău sau care studiază la o unitate de învăţământ de pe raza municipiului Buzău, denumiţi în continuare utilizatori, în scopul desfășurării de către aceștia a oricărei forme de activitate fizică menite, printr-o participare organizată sau independentă, să exprime și să dezvolte condiţia fizică şi confortul spiritual, să stabilească relaţii sociale civilizate”, se arată în proiectul de hotărâre al CLM.
Proiectul ce va intra pe ordinea de zi a şedinţei de luna aceasta a Consiliului Local Municipal, vine în completarea unui alt proiect de hotărâre cu aceeaşi temă, aprobat în luna augst a anului trecut. Noul document prevede, în plus, faţă de cel anterior, sancţiuni pentru cei care interzic sau îngrădesc accesul la bazele materiale sportive. Amenzile sunt cuprinse între 100 şi 500 de lei. În plus, pe timpul desfășurării activităților în incinta bazei sportive este obligatorie prezența a cel puțin unui polițist local.

Lauenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ