LIBERALII ACUZĂ UN REFERENDUM POLITIC

0
21

“Un test, posibil, de stres…. “
Primarul Constantin Toma a fost acuzat de către liberali că demersul său de unire a municipiului Buzău cu localitatea Țintești nu este susținut de către președintele PSD Marcel Ciolacu și președintele Consiliului Județean Buzău. Într-o postare pe Facebook, Marcel Ciolacu i-a oferit încrederea necesară edilului de la Buzău, fapt ce a condus la noi atacuri liberale. Este un demers politic, a precizat senatorul Vlad Pufu,iar Constantin Toma nu este pionier într-un astfel de demers.
În ultima perioadă liberalii au susținut că primarul Constantin Toma a fost lăsat singur în planul său de a uni Buzăul cu comuna Țintești, bazându-se pe lipsa de reacție a liderilor PSD. După ce au fost acuzați că nu își susțin primarul, șefii social-democrați și-au sprijinul față de edilul de la Buzău.
“În timp ce guvernanții sunt preocupați să se certe între ei, primarii PSD au început adevărata reformă administrativă din România. Este un demers unic la nivel național și sunt mândru de primarul Constantin Toma! Este un pionier al adevăratei reforme administrative din România! Modelul său poate inspira și alți primari din România să identifice soluții similare pentru a crește accesul locuitorilor la bunăstare” , a punctat Marcel Ciolacu pe Facebook.
Ceva mai reținut a fost președintele Consiliului Județean Buzău care a declarat că nu cunoaște foarte multe depre referendum și se teme ca acesta să nu aibă soarta celui care și-a propus reducerea numărului de parlamentari care, deși a fost votat nici până azi nu a fost pus în practică.
Reacțiile din partea liberalilor nu au întârziat să apară. Senatorul PNL Vlad Pufu a scris tot pe Facebook faptul că referendumul este un act politic, iar Constantin Toma nu este primul care și-a propus unirea a două localități.
“Am aflat, în sfârșit, că primarul Toma nu este singur! De ieri, s-a dat startul unui recital de susținere din partea întâilor pesediști ai țării, dar și ai județului. Asta e bine, pentru că avem deja un adevăr pentru care am predicat două luni. Referendumul pentru unirea municipiului Buzău cu comuna Țintești este un proiect politic, asumat de Marcel Ciolacu și de PSD. Nu mai este doar o ambiție a primarului Toma, ci o ditamai țintă a președintelui PSD. Un pariu personal a cărui finalitate va avea implicații majore pentru o evaluare de parcurs a forței pe care Ciolacu o mai are în PSD național. Un test, posibil, de stres…. acțiunea nu este istorică, și nici primarul Toma, pionier. În logica asta, pionierul a fost primarul Boșcodeală”
, a scris Vlad Pufu pe pagina sa de Facebook.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ