Liberalii, fac solicitări către primarul Constantin Toma

0
6

Atac în interiorul coaliției PNL-PSD
Gabriel Avrămescu, președintele PNL Buzău, solicită primarului Constantin Toma să prezinte documentele în baza cărora au fost angajate cheltuieli pentru petrecerea organizată în noaptea dintre ani, în centrul municipiului Buzău. Solicitarea vine într-o perioadă în care atât primarul orașului cât și președintele liberal fac parte dintr-o coaliție.
“Pentru că s-a creat rumoare în jurul organizării petrecerii dintre ani din bugetul public al municipiului Buzău, îi solicit primarului Toma să prezinte următoarele documente ce ar fi trebuit să stea la baza angajării a 150.000 de euro pentru organizarea acesteia:
– Referatul de necesitate al achiziției petrecerii (justificarea necesității și a oportunității);
– Valoarea estimată – cum a fost determinată și care au fost ofertele în baza cărora a fost făcut calculul;
– Tipul procedurii de atribuire;
– Operatorii economici desemnați câștigători – denumire și valoare pentru fiecare angajament legal în parte”, a transmis președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, prin intermediul unui comunicat de presă.
“La toate aceste întrebări, Constantin Toma este obligat să răspundă având în vedere că a luat decizii pe banii buzoienilor și a ales să cheltuiască o sumă imensă de bani din bugetul primăriei pentru o petrecere de Anul Nou, în plină pandemie Covid19. În plus, Toma a scos din buzunarele buzoienilor o sumă de aproape 3 ori mai mare decât în 2018 pentru o petrecere similară, în contextul în care criza economică mondială, provocată de pandemia coronavirus, a dus la scumpirea facturilor și creșterea prețurilor la toate produsele din piață”, a mai precizat liberalul buzoian.
Contactat telefonic, primarul Constantin Toma nu a fost de găsit pentru un punct de vedere. În schimb, viceprimarul Oana Matache, reprezentantul administrației care s-a ocupat de organizarea activităților de Crăciun și Anul Nou a declarat anterior că sumele au fost rezonabile.
Solicitarea vine într-o perioadă în care atât primarul orașului cât și președintele liberal fac parte din coaliția PSD-PNL.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ