LICEUL AGRICOL, ÎN SCENARIUL ROŞU

0
20

Elevii de la Liceul Agricol au intrat de astăzi în scenariul roșu. Ei nu vor mai merge la şcoală, şi vor face cursuri on-line timp de două săptămâni. Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care în acelaşi timp a hotărât reluarea cursurilor, în sistem hibrid, la Colegiul Pedagogic “Spiru Haret”.
Mai multe şcoli din judeţ se redeschid, în timp ce un important liceu din municipiu, anume, Liceul Agricol, unde învaţă peste o mie de elevi îşi suspendă activiatatea. Confor unor decizii cu privire la unitățile de învățământ luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, se reiau cursurile, în scenariul 2, la Școala Gimnazială Căpățânești, din comuna Mărăcineni, începând cu data de 3noiembrie. Aceeași hotărâre a fost adoptată și pentru Gradinița cu Program Normal Podgoria, măsură aplicabilă din data de 4 noiembrie. Reluarea desfășurării cursurilor în scenariul 2 a fost adoptată și pentru Colegiul Național Pedagogic ,,Spiru Haret” din municipiul Buzău, începând de mâine.
În ceea ce priveşte Liceul Agricol, unde a fost confirmat un caz de infectare cu coronavirus, autorităţile au decis întrarea în scenariul roşu.
“Se suspendă desfășurarea cursurilor din scenariul 2, la Liceul Agricol Dr. C. Anghelescu Buzău, până la data de 14.11.2020 inclusiv, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online)”, a decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
De asemenea Direcția de Sănătate Publică a calculat rata de incidență cumulată pe ultimele 14 zile, pe fiecare unitate administrativ- teritorială a județului Buzău. Astfel s-a constatat că la nivelul comunelor Năeni și Mărgăritești rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a coborât sub 1,5 la mia de locuitori. Prin urmare, se ridică măsurile stabilite la nivelul celor două comune.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ