LICITAŢIE ÎNTÂRZIATĂ PENTRU „LAPTE ŞI CORN”

0
28

La mai bine de o lună de la începerea şcolii, elevii din judeţul Buzău încă nu primesc laptele şi cornul. Ei vor mai avea de aşteptat cel puţin încă o lună, până când vor primi produsele prevăzute în programul guvernamental pentru şcoli, deoarece licitaţia nu s-a încheiat.
„Laptele şi cornul”, cel mai vechi şi cel mai important program social pentru copiii din şcoli, întârzie la Buzău. Redenumit, „Programul pentru şcoli al României”, acesta are un buget alocat, la nivel naţional încă din luna iulie, însă nu este funcţional în mai multe judeţe, printre care şi Buzăul, din cauza licitaţiei care, nici până acum nu a fost finalizată.
Guvernul a aprobat, în luna iulie, o hotărâre care stabileşte pentru anul şcolar 2018-2019 bugetul de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023. În anul şcolar curent, programului i s-a alocat de la bugetul naţional suma de 571,99 milioane lei. La Buzău, peste 47 de mii de copii ar trebui să beneficieze de produsele alimentare gratuite, oferite prin “Programul pentru şcoli”.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ