LIPSĂ ACUTĂ DE MEDICI

0
59

Lipsa personalului medical pune cea mai mare unitate spitalicească din județul Buzău în dificultate. Secțiile U.P.U., A.T.I. și Pneumologie sunt cele care au cea mai mare nevoie medici, fiind și cele mai solicitate. Ultimele șapte luni de pandemie, au pus la grea încercare întreg personalul medical, mai ales datorită pacienților infectați cu Covid-19.
După mai bine de jumătate de an, perioadă în care medicii au dus o luptă continuă cu numărul mare de pacienți , oboseala se resimte pe chipul eroilor în alb. Pentru a face față situației, cadrele medicale sunt nevoite să facă mai multe gărzi. Ba mai mult o parte din personal și-a anulat zilele de concediu. De departe cea mai gravă situație este la Secția Interne, unde riscă să fie închisă dacă, cele două cadre medicale, care profesează se hotărăsc să iasă la pensie.
Numai anul trecut Spitalul Județean a pierdut aproximativ 70 de cadre medicale după ce au ieșit la pensie sau au cerut transferul la alte unități spitalicești. De la începutul pandemiei, o singură dată s-au făcut angajări la Spitalul Județean. Remunerați mult mai bine și cu o aparatură mult mai modernă mulți tineri rezidenți buzoieni aleg să rămân în spitalele din capitală. Chiar dacă în ultimii ani instituția spitalicească din Buzău depune eforturi să ofere condiții și tehnologii moderne de tratare a pacienților.
Deputații au adoptat în urmă cu o lună, un proiect de lege potrivit căruia pe durata stării de alertă, se vor putea desfăşura concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante. Astfe, în perioada următoare Spitalul Județean de Urgență va face angajări.

Iuliana Sîrbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ