LOC DE POPAS

0
46

Lacul format în urma unor excavări, la Vadu Pașii, lângă râul Buzău, în urmă cu aproape 7 ani, a devenit din nou loc de popas pentru zeci de lebede de iarnă sau cum se mai numesc lebede cântătoare, câteva rațe sălbatice dar și egrete. Temperaturile scăzute din noaptea luni spre marți, urmate de ninsoare au făcut ca lacul să fie acoperit cu un strat de zăpadă care, se pare că nu a reprezentat un impediment pentru acestea. Din loc în loc, există porțiuni în care gheața s-a topit, acestea fiind locul în care se adună frumoasele specimene.

Specialiștii afirmă că lebăda de iarnă se hrănește în principal cu vegetație din zona apei, mai exact cu iarbă, plante acvatice, semințe de ierburi. În afară de vegetație se mai hrănește cu insecte, viermi, moluște, broaște și pești mici.

Și anul trecut, lebedele de iarnă au poposit pe lacul format la Vadu Pașii. Ca urmare a temperaturilor extrem de scăzute, reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Buzău au trimis adrese către toți proprietarii de bălți din zonă, prin care le solicitau să ofere hrană grațioaselor exemplare. Reprezentanții instituției spun că, dacă se va impune, vor solicita același lucru și în acest an.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ