Lovitură pentru Primăria Buzău

0
12

Ministerul Dezvoltării a blocat plățile pentru investițiile de infrastructură
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a blocat plățile pentru continuarea lucrărilor de asfaltare pe străzile Unirii, Industriilor și Transilvaniei, potrivit deputatului USR Emanuel Ungureanu care a purtat discuții pe marginea subiectului cu ministrul Cseke Attila. Prin urmare, până în momentul în care procurorii DNA vor da un răspuns în ceea ce privește legalitatea modului în care proiectele de infrastructură au descurs, niciun ban nu va mai fi virat în contul administrației locale.
Milioane de euro blocate pentru Buzău în urma unei investigații DNA. Cine a greșit? Este întrebarea pe care a formulat-o deputatul USR Emanuel Ungureanu în legătură cu scandalul generat de faptul că Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării a suspendat cererile de rambursare pentru proiectele de asfaltare din oraș. Parlamentarul a discutat cu ministrul Cseke Attila despre finanțările lucrărilor iar răspunsul a fost tranșant. Primăria Buzău nu va mai beneficia de bani până când DNA Ploiești nu va răspunde dacă lucrările deja efecuate sunt conform legii.
Astfel, finanțările au fost blocate. Deputatul Emanuel Ungureanu face apel către autoritățile care investighează acest caz ca lucrurile să fie clarificate astfel încât lucrările să poată continua.
Primăria Municipiului Buzău desfășoară un proiect de anvergură cu finanțare europeană care face referire la reabilitarea infrastructurii rutiere din oraș. Potrivit unei adrese, Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional (AM POR) aflată în subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale și Administraţiei Publice a anunțat că a suspendat plățile pe motiv că sunt suspiciuni de fraudă cercetate la acest moment de organele penale.

MDLPA
.
Răspunsul ministrului Cseke Attila vine în contradictoriu cu un alt răspuns recent al AMPOR care preciza pentru Șansanews că măsura suspendării nu afectează însă finanțările pentru investiție.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ