LUAT CU SICRIUL DE PE STRADĂ

0
986

Scene şocante s-au derulat astăzi în cartierul Broşteni, în faţa unui centru medical. Cadavrul unui bărbat care a decedat fulgerător, când intenţiona să intre la cabinetul medicului de familie, a zăcut pe trotuar, aproape o jumătate de oră. În cele din urmă, trupul a fost luat de angajaţii unei firme de pompe funebre şi aşezat direct în sicriu.
Bărbatului, în vârstă de 67 de ani i s-a făcut rău, brusc, în momentul în care a coborât din maşină pentru a merge la o consultaţie, la medicul de familie. Omul s-a prăbuşit la pământ, iar soţia a sunat la Ambulanţă. Echipajul de urgenţă a sosit, în scurt timp şi a început manevrele de resuscitare. Timp de 45 de minute, personalul medical a încercat să-l salveze pe bărbat, însă, fără succes. De faţă a fost şi medicul de familie ce a ieşit din cabinet, dar şi un echipaj de poliţie, care a stabilit identitatea şi vârsta bărbatului.
Absolut incredibil este ceea ce a urmat. După ce a fost constatat decesul, atât cei de la Ambulanţă, cât şi poliţiştii au plecat, lăsându-l pe bietul om, pe trotuar, acoperit cu o pânză, mai bine de 20 de minute. Alături i-a rămas doar soţia, după cum se poate observa din imaginile surprinse de un martor aflat în zonă.
Situaţia a devenit de-a dreptul absurdă, atunci când, la faţa locului a ajuns o maşină a unei firme de pompe funebre, şi nu una a Seviciului de Medicină Legală, aşa cum se întâmplă, de obicei în astfel de cazuri. Angajaţii firmei au ridicat de pe trotuar, trupul bărbatului, l-au aşezat în sicriu, apoi l-au urcat într-o maşină mortuară. Cadavrul nu a fost transportat la Medicina Legală pentru că poliţiştii nu au încadrat decesul la “moarte suspectă”. Decesul a fost constatat, pe loc chiar de medicul de familie al bărbatului, şi având în vedere antecedentele medicale, s-a considerat că nu este nevoie de alte investigaţii, şi nici de necropsie.
Câţiva dintre cei care au asistat la tragicul eveniment confirmă că bărbatul era cunoscut cu afecţiuni medicale şi, cel mai probabil a suferit un stop cardiac, în momentul în care a coborât de maşină, împreună cu soţia.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ