LUCRĂRI DE CONSOLIDARE PE DN10

0
207

Reparaţiile la Drumul Naţional 10, s-ar putea încheia până în perioada sărbătorilor de iarnă. Termenul de finalizare a fost anunţat de Prefectul judeţului, care a inspectat şantierul din zona Măgura, unde se defăşoară lucrări ample de consolidare a părţii carosabile, afectate de alunecările de teren din primăvară.
Prefectul județului Buzău, Carmen Ichim, a inspectat luni, șantierul deschis pe Drumul Naţional 10, la kilometrul 26+830 în zona Măgura, unde o alunecare de teren produsă în luna martie a acestui an ca urmare a ploilor abundente a dus la distrugerea carosabilului pe o porțiune de câteva zeci de metri, pe sensul de mers Buzău-Brașov. În perioada următoare, aici vor avea loc lucrări de consolidare şi reparare constând în: execuția unui zid de sprijin din piloți forați pentru stabilizarea versantului în zona alunecării de teren; execuția de șanțuri, rigole și drenuri; refacerea carosabilului, acostamentului și parapetului de protecție în porțiunea afectată. Până în acest moment, firma de construcții autorizată să execute în regim de urgență lucrarea de la Măgura a efectuat umplerea cu balast și aducerea la cota inițială a benzii de circulație surpată în primăvară și forarea a două dintre cele 21 de găuri pentru piloții de stabilizare. Este vorba despre aceeaşi firmă care, în 2014, a realizat și copertina de beton pentru protecția DN 10 în amonte de barajul de la Siriu.
“În cadrul unei ședințe la care au fost convocați săptămâna trecută de prefectul Carmen Ichim, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București și ai firmei de construcții au apreciat că reparațiile pe DN 10 la km 26+830 s-ar putea încheia în aproximativ 2 luni, adică până în perioada sărbătorilor de iarnă”, a precizat Prefectura Buzău.
Pe durata proiectului, circulația în zonă se va desfășura alternativ pe o singură bandă, traficul fiind dirijat cu ajutorul semafoarelor.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ