MAI a reacționat după protestele polițiștilor

0
9

Sindicat:”Manifestările…mine lăsate de guverne care explodează”
Sindicatele din poliție au desfășurat probabil cel mai mare protest din acest an în fața Guvernului, nemulțumite fiind de salarizare și condițiile de muncă. Există o avalanșă de pensionări pe fondul discuțiilor legate de creșterea vârstei de pensionare dar și ca urmare a faptului că în acest moment inflația a scăzut puterea de cumpărare, în situația în care polițiștii încasează salarii la nivelul anului 2009.
Zeci de polițiști buzoieni din cadrul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contarctual s-au aflat în stradă miercuri în fața Guvernului. Cel mai probabil manifestările vor continua, au anunțat sindicaliștii.
Între timp, Ministerul Afacerilor Interne a transmis o informare privind evenimentul din Capitală.
URSA MAI
“Toate revendicările de natură financiară…au fost fundamentate și incluse în propunerea de buget pentru anul 2022 pe care MAI a înaintat-o Ministerului Finanțelor Publice. În ceea ce privește echipamentul polițiștilor…banii necesari pentru norma de echipare sunt prevăzuți în bugetul anului 2022. Toate propunerile de acte normative…au fost discutate de reprezentanții Ministerului în comisiile de dialog social cu reprezentanții sindicatelor și au fost organizate dezbateri publice pe subiectele de interes”.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ