Managerul Spitalului Județean vaccinat cu a treia doză

0
65

Secțiile COVID pline, spun reprezentații unității spitalicești

Directorul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian s-a vaccinat cu cea de-a treia doză Pfizer. Cu această ocazie, managerul unității a transmis că în ultima perioadă din ce în ce mai multe persoane s-au prezentat la Urgențe cu simptomele specifice Covid-19.
În contextul creșterii numărului de persoane depistate cu SARS-CoV-2, tot mai mulți pacienți ajung la spital cu forme grave de boală, transmite Spitalul Județean Buzău. Cei mai mulți bolnavi care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe cu simptomatologie specifică infecției cu coronavirus se dovedesc a fi pozitivi, iar o bună parte necesită internare. În secțiile COVID, nu mai sunt locuri disponibile, ceea ce duce la aglomerarea și mai mult a Unității de Primire Urgențe, până la găsirea unui pat liber.
În acest context, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, Claudiu Damian, a primit a treia doză a vaccinului Pfizer.

„Îndemn populația să se vaccineze ! La acest moment, în Spitalul Județean de Urgență Buzău nu mai sunt locuri pentru pacienţii Covid, suntem la capacitate maximă. 92% dintre persoanele internate în spital nu sunt vaccinate și vin cu forme grave ale bolii. Trebuie să înţelegem gravitatea acestei probleme şi să convingem populaţia să se vaccineze și să respecte regulile minime de prevenire a infectării. Vaccinarea și respectarea măsurilor de protecție sunt singurele care ne pot ține departe de infectare și de formele severe.”, a transmis Claudiu Damian, directorul Spitalului Județean Buzău.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ