MANUALE 14 ÎN 1

0
96

Mai puțin de două săptămâni ne mai despart de debutul noului an școlar. Pregătirile sunt în toi. În aceste zile, autoritățile se ocupă de distribuirea manualelor în școli, activitate deloc facilă având în vedere numărul mare de materiale didactice și de instituții de învățământ. Profesorii din clasele primare au intrat deja în posesia cărților, iar acum Inspectoratul Școlar se ocupă de distribuirea manualelor pe care le vor folosi elevii din clasele gimnaziale și cei din liceu. La depozitul Inspectoratului, în această dimineață, erau zeci de cadre didactice care așteptau să își ridice cărțile, unele dintre ele nemulțumite de organizarea activității.

În acest an, o problemă majoră s-a ivit în ceea ce privește manualele pentru clasa a V a. Licitațiile pentru desemnarea firmelor care se vor ocupa de tipărirea lor au fost contestate, motiv pentru care elevii care pășesc în gimnaziu vor începe școala fără cărți. Ministerul Educației a găsit totuși o soluție temporară și de compromise, anume tipărirea unui ghid care va cuprinde lecții aferente unui număr de 14 materii.

Ghidul va cântări un kilogram, iar pentru disciplinele cu o oră pe săptămână va exista doar o singură foaie în manual. Doar manualele de educație fizică și religie au fost tipărite și vor fi distribuite claselor de a V- a, în perioada următoare. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ