MARATON PE BICICLETĂ PENTRU O CAUZĂ UMANITARĂ

0
47

12 belgieni au plecat astăzi, de la Buzău, într-o cursă umanitară ce se va întinde pe o distanță de o mie de kilometri în țara noastră. Cei 12 bunici s-au echipat corespunzător și și-au achiziționat biciclete rezistente cu care să circule în mai multe orașe ale țării și să atragă atenția tuturor oamenilor cu care se întâlnesc asupra nevoii de servicii de îngrijiri la domiciliu, un domeniu tot mai solicitat.

Belgienii au ales să plece din Buzău fiindcă orașul nostru are un parteneriat cu autoritățile din Belgia, iar Crucea Alb Galbenă este fundația care a beneficiat cel mai mult de sprijinul acestora.

Cei 12 belgieni au luat startul din fața Consiliului Județean, însă nu înainte de  avea o întâlnire cu autoritățile locale. Cu această ocazie, străinii au explicat și modul în care ei beneficiază, în țara lor, de asistență socială și medicală, ceea ce le-a făcut pe autoritățile județene să se gândească deja la câteva soluții.

Traseul cicliștilor belgieni a pornit din Buzău, următoarea oprire fiind programată în Focșani. Cursa lor va continua prin Sighișoara, Transfăgărășan, Râmnicu Vâlcea, Pitești, urmând ca pe 21 septembrie să se încheie în București. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ