Marcel Ciolacu despre Autostrada A7 :” primul proiect de țară…”

0
13

Cel mai important coridor de mobilitate din Moldova
Marți, 7 iunie, au fost semnate la Buzău contractele pentru realizarea Autostăzii Moldovei. Evenimentul s-a desfășurat la Consiliul Județean Buzău în prezența președintelui PSD Marcel Ciolacu, alături de ministrul Transportului Sorin Grindeanu și ministrul de Interne, Lucian Bode.
Primul contract de execuție vizează lotul 2 al Autostrăzii A7, Mizil – Pietroasele de pe tronsonul Ploiești – Buzău. Părțile semnatare sunt Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și asocierea româno-bulgară Coni-Trace, desemnată câștigătoare în urma licitației. Constructorul se va ocupa de construirea a 28 de km de autostradă, cât însumează acest lot. Este primul proiect de țară a actualei guvernări, a declarat Marcel Ciolacu în cadrul unei conferințe de presă ocazionate de semnarea contractelor pentru Autostrada A7.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a precizat că își dorește ca în acest an să fie semnate toate contractele de execuție pentru Autostrada A7 care leagă Ploiești de Nordul Moldovei prin Buzău.
Lucian Bode, fostul ministru al Transportului, actual ministru al Afacerilor Interne a subliniat că Autostrada A7 reprezintă un important coridor de mobilitate și economic pentru partea de nord a României.
Este primul contract care se semnează pentru unul dintre cele 13 loturi ale Autostrăzii A7 Ploiești – Pașcani, cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din UE finanțat prin PNRR.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ