Marcel Ciolacu susține companiile românești

0
11

Criteriu verde pentru licitații
Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat a anunțat introducerea unui criteriu verde în desfășurarea licitațiilor publice ale statului care să vină în întâmpinarea producătorilor și companiilor românești. Concret, firmele care vor asigura un grad scăzut de poluare pe lanțul de tranport vor beneficia de punctaj suplimentar.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu a anuțat adoptarea legii prin care se instituie obligativitatea criteriului verde la licitații.

MARCEL CIOLACU FACEBOOK
“Concret, această lege inițiată de PSD, va da o șansă în plus firmelor românești de a participa cu succes la licitațiile publice ale statului. Astfel, în evaluarea ofertelor la licitații vor fi punctate suplimentar companiile capabile să asigure o poluare cât mai mică, ca urmare a unui traseu de transport cât mai scurt. Pe scurt: cu cât ești mai aproape cu marfa de destinație cu atât ești mai avantajat! “, a transmis liderul social democrat.
Inițiativa este inspirată după un model adoptat în Germania.

MARCEL CIOLACU FACEBOOK
“Am făcut această lege în urma întâlnirilor cu reprezentanții mediului de afaceri, care mi-au spus cum în Germania, de exemplu, un producător din Munchen este în mod clar mai avantajat la licitație decât unul român pentru că primește punctajul maxim pentru ”criteriul verde” (adică poluare redusă). Asta vom face acum și în România! Companiile românești au nevoie de o susținere corectă din partea statului, mai ales în actualul context economic!”, a precizat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ