Marcel Ciolacu, vicepremier în Guvernul Tudose! Lucian Romașcanu, ministru la Cultură

0
142

Buzăul are un vicepremier in cabinetul noului Guvern. Este vorba despre presedintele PSD Buzau, deputatul Marcel Ciolacu. Parlamentarul buzoian a fost nominalizat să ocupe functia de vicepremier si a acceptat propunerea. De asemenea din cabinetul premierului Mihai Tudose face parte si buzoianul Lucian Romascanu care va prelua Ministerul Culturii.
Conducerea PSD s-a reunit azi in sedinta Comitetului Executiv National, unde s-a stabilit lista finala de ministri din noul cabinet a lui Mihai Tudose. Cabinetul lui Mihai Tudose va avea trei vicepremieri. Este vorba de Sevil Shhaideh, , ministrul dezvoltării, Grațiela Gavrilescu, ministrul mediului și liderul PSD Buzau, Marcel Ciolacu.
Marcel Ciolacu va fi vicepremier fără portofoliu. Iată cum a explicat, premierul desemnat, Mihai Tudose, care vor fi atributiile vicepremierului Marcel Ciolacu
De profesie, Marcel Ciolacu este jurist si s-a specializat ulterior în administrație publică locală, finalizând o serie de programe educaționale postuniversitare. Prima funcție publică deținută de acesta a fost cea de prefect interimar, în noiembrie-decembrie 2005, după care a devenit, pe rând, director al Urbis Serv și viceprimar al municipiului Buzău. La alegerile parlamentare din noiembrie 2012, Marcel Ciolacu a fost ales deputat din partea PSD . Actualmente, el este secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaților. În 2015, a fost ales prin vot deschis președinte al Organizației Județene PSD Buzău.
Pe lista cu propuneri de membri ai Guvernului s-a aflat si senatorul PSD de Buzau, Lucian Romascanu care va conduce Ministerul Culturii.
La începutul acestui an, Romascanu a fost numit secretar în Comisia de Media din Senat, iar ulterior a devenit Președinte al aceleiași comisii.

Rep. Simona Potîrniche

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ