MĂRCI CELEBRE DE LEGUME AFECTATE

0
22

Roșiile și ceapa de Buzău, distruse de ploi

Roșiile și ceapa de Buzău, două dintre brandurile de tradiție ale Buzăului, au fost afectate de precipitațiile din ultima perioadă. Direcția Agricolă face evaluări în teren și transmite prin reprezentanții săi că umiditatea face dificilă recoltarea cerealelor semănate în toamnă.
Zeci de hectare cu legume, în special cultivate cu roșii, au fost afectate de ploi, anunță Direcția Agricolă. Din pricina umidității excesive, și ceapa de Buzău, un brand de tradiție al județului, a fost afectată. Cele mai multe pagube au fost înregistrate în localitățile, Vernești, Cândești, dar și în zona de câmp a judeţului Buzău.
Veștile proaste nu se opresc aici. Din pricina apei, există riscul ca cerealele semănate în toamnă să putrezească. În ciuda faptului că precipitațiile s-au mai redus, agricultorii încă nu pot intra pe câmp cu utilaje.
Culturile de porumb și floarea soarelui sunt printre puținele care nu au fost afectate de precipitații. Comisii din cadrul Direcției Agricole se vor deplasa în următoarea perioadă în județ penru a vedea care este întrega imagine a dezastrului.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ