MARFĂ CONFISCATĂ

0
36

Saci de cartofi şi de varză au ajuns în depozitele instituţiilor de asistenţă socială din Buzău după ce au fost confiscaţi de poliţiştii locali. Marfa era expusă pe trotuar, în fara spaţiilor comerciale, motiv pentru care agenţii au decis să o ridice şi să-i amendeze pe vânzători. Raidurile agenţilor de la Poliţia Locală, din ultimele zile, în mai multe zone ale municipiului Buzău s-au încheiat cu peste o sută de sanţiuni şi cantităţi imporante de produse, confiscate.
Poliţiştii locali au desfăşurat în perioada 6-8 octombrie, mai multe acţiuni, pe raza municipiului Buzău, pentru respectarea ordinii şi liniştii publice, asigurarea ordinii şi curăţeniei şi pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de comerţ sau prestări de servicii ilicite. Cu această ocazie au fost constatate şi aplicate un număr de 104 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 13 000 lei. Cele mai multe sancţiuni contravenţionale, au fost aplicate pentru ocuparea domeniului public cu materiale de construcţie, expunerea mărfurilor şi ambalajelor în afara spaţiilor comerciale, precum şi comercializarea în afara acestor spaţii, sau a produselor agroalimentare, direct pe trotuar. Poliţiştii locali au confiscat mărfurile înşirate pe trotuar, dar şi alte produse a căror provenienţă nu este dovedită. Astfel, agenţii au ridicat cartofi, varză, fasole, dar şi cafea, ţigări, maşini de tuns, surubelniţe electrice şi şosete. O parte din bunurile ridicate în vederea confiscării au fost predate unor instituţii de asistenţă socială.
Alte, peste 30 de sancţiuni contravenţionale, au fost aplicate de poliţiştii locali pentru tulburarea, liniştii locuitorilor, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice şi pentru proferarea de injurii, ameninţări cu acte de violenţă.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ