MĂRȚIȘOARE …CU SUFLET

0
131

Mărțișoare frumoase, impecabil lucrate îi așteptă pe buzoieni la Atelierul de Creație al Asociației Meșterilor Populari. Fiecare mărțișor poartă în el o parte din sufletul celui care l –a creat .Într-o societate care s-a obișnuit cu kitch-uri, acestea pot fi o alternativă pentru un frumos cadou .
În apropierea cortului pentru mărțisoare instalat de Primărie, se află atelierul de creație al Asociației Meșterilor Populari și Artiștilor din Buzău . Cu zâmbet cald și inimă deschisă, meșteșugarii primesc fiecare persoană care intră în micul lor colţ de rai. Circa 11 creatori populari s-au pregătit, și anul acesta,cu mărțișoare făcute cu propriile mâini. Rodica Bălan este unul dintre artiștii care lucrează bijuterii hand made din mărgele de mai bine de șapte ani. Anul acesta vine în întâmpinarea buzoienilor cu bijuterii ce simbolizează primăvara.
Mariana Trif , un alt artist popular, a venit tocmai din Bisoca pentru a povesti despre pasiunea ei pentru portul popular. Pentru sărbătoarea de 1 Martie ea a venit cu o idee inedită, a croit miniaturi după iile tradiționale muntenești.
Gabriela Pavel , un alt meșter popular, poveștește cum mama ei a luat-o de mână și a învățat-o să croșeteze și să coasă.Totdată, talentul artistic îl folosește pentru a picta bucăți mici de lemn, luate chiar din propria ogradă.
Ele sunt numai o parte din meșterii populari ai Asociației, care au expus aici produse făcute cu har și dăruire. Obiectele pictate, croșetate, lucrate, desenate, bijuterii, realizate cu măiestrie de artiști se găsesc în centrul Buzăului, pe Platoul Dacia.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ