MASĂ CA LA PARIS PENTRU COPII ȘI BĂTRÂNI

0
109

O masă luxoasă, cu preparate sofisticate ca la Paris. Așa au fost tratați mai mulți tineri și bătrâni din centrele de ocrotire din Buzău. O echipă de bucătari șefi a pregătit pentru aceștia mâncăruri deosebite, apoi i-au invitat la restaurant. Momentele au fost unice pentru ei, mai ales că unii nici nu au fost vreodată la un restaurant sau au uitat când au avut ultima ieșire în oraș. File de păstrăv afumat, portocale caramelizate și desert franțuzesc sunt doar câteva din preparatele cu care au fost răsfățați mai mulți tineri și bătrâni din centrele de ocrotire din Buzău. Totul a pornit de la ideea unui bucătar buzoian, care lucrează în străinătate și care, venit într-o vizită în orașul natal, a fost abordat de câțiva oameni ai străzii care i-au cerut câțiva lei pentru mâncare. Atunci bucătarul buzoian s-a gândit să le ofere oamenilor fără adăpost și copiilor din orfelinate ocazia de a servi masa la un restaurant.
Pentru că unii dintre ei au și uitat cum e să servești masa la un restaurant sau alții nici măcar nu au avut vreodată această șansă, bucătarii care s-au mobilizat pentru a pune în practică ideea și s-au gândit să gătească preparate deosebite franțuzești.
Aproape 20 de bucătari din întreaga țară au venit la Buzău și au gătit pentru tineri și bătrâni. Acestora li s-au alăturat și mai mulți sponsori, precum și un local din municipiul Buzău, care a pus la dispoziție spațiul și vesela. Invitații au rămas surprinși de preparatele cu care au fost serviți, iar bucătarii chiar au așteptat reacțiilor clienților.
Acțiunea dedicată tinerilor și bătrânilor instituționalizați s-a bazat doar pe voluntariat. Bucătarii șefi au preparat mâncarea pro bono, iar toate alimentele necesare au fost donate sau cumpărate din banii celor care s-au alăturat proiectului.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ