MASCA DE PROTECȚIE PURTATĂ ÎNCĂ DIN PRUDENȚĂ

0
13

Este obligatorie în spaţii aglomerate
Paza bună trece primejdia rea. În ciuda faptului că din data de 15 mai purtarea măștii de de protecție nu mai este obligatorie în spații deschise, cu câteva excepții, sunt buzoieni care încă aleg să o folosească. Unii din obișnuință, alții…din prudență.
Începând cu data de 15 mai purtarea măștii în spații deschise nu mai este obligatorie. Există însă câteva excepții… Vor trebui purtate în continuare în spațiile aglomerate precum piețele, târgurile sau în stațiile de transport în comun.
Eliminarea mastii in exterior…rate mici de pozitivare
Cu toate că în spațiile deschise masca nu mai este obligatorie, o parte dintre buzoieni aleg în continuare să o poarte. Mulți o fac din prudență pentru că pandermia încă nu a luat sfârșit.
Cu toate că o bună parte dintre buzoieni s-au vaccinat, pentru siguranță, cel puțin deocamdată aleg să poarte masca de protecție.
Numărul din ce în ce mai mic de îmbolnăviri cu SARS-COV 2 la nivel național a determinat autoritățile să relaxeze măsurile luate ca urmare a răspândirii infecției. Calendarul de măsuri de relaxare se va desfășura pe întreg cuprinsul verii .
De la 1 iunie, vor putea fi organizate nunți, botezuri sau mese festive în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu cel mult 50 de persoane. Numărul acestora va creşte gradual de la 1 iulie şi 1 august.

Florin Zafiu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ