MASCA, OBLIGATORIE ÎN APROPIEREA ȘCOLILOR

0
49

Val de restricții la nivelul județului pentru eliminarea contaminării cu noul coronavirus. La Buzău, masca devine obligatorie în apropierea școlilor și în spațiile deshide aglomerate. Numărul ridicat de cazuri pozitive depistat la nivelul județului Buzău a dus la reguli mult mai stricte în cea ce privește purtatea măștii de protecție. Măsurile stabilite vor fi aplicate pe toată perioada stării de alertă.
Încet, încet municipiul Buzău devine un focar de contaminare cu virusul SarsCov-2, masca fiind obligatorie chiar de când se iese din casă. Conform hotărârii luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, sunt obligate să poarte masca de protecție. Masca trebuie sa acopere nasul şi gura celor care se află la mai puțin de 100 metri de o instituție școlară. De asemenea, obligativitatea se impune și în spațiile deschise aglomerate: piețe, târguri, stații de autobuz, gări, autogări.
Practic, nici un buzoian nu mai are voie să uite acasă masca de protective,fie că își ia copilul de la școală , face cumpărături în piață sau merge cu un mijloc de transport în comun .Amenda pentru nepurtarea măştii în locurile amintite poate ajunge până la valoarea de 2.500 de lei .
Odată ce o persoană a fost sancţionată şi a intrat în posesia procesului-verbal de contravenţie, ea are 15 zile la dispoziţie pentru a plăti jumătate din amenda aplicată de poliţist. În funcţie de comportamentul respective persoane, agentul poate da şi avertisment, În schimb, dacă refuză să se legitimeze, poliţistul va putea aplica chiar amenda maximă legală.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ