MASCA, OBLIGATORIE ÎN TOATE SPAȚIILE DESCHISE

0
275

Având în vedere numărul mare de cazuri confirmate cu coronavirus, în ultimele zile, masca de protecție a devenit obligatorie începând de luni, în toate spațiile deschise. Prin urmare niciun buzoian nu are voie să iasă din casă fără să poarte mască.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, luni, o hotărâre prin care se impune obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani în spaţiile aglomerate, închise sau deschise.
-Toate piețele din municipiul Buzău;
-Târgurile organizate în oraș și în comunele județului;
-Stațiile de autobus și peroanele gării;
-Piețele publice, amfiteatrele și alte zone publice în care se desfășoară serbări sau pelerinaje;
-Exteriorul obiectivelor turistice;
-Alte spații publice în care s-ar putea produce aglomerație: curțile bisericilor, intrarea într-o instituție publică.
Buzoienii se dovedesc a fi conștienți de riscul la care se supun dacă nu au o mască de protecție atunci când ies din casă, mai ales în acestă perioadă în care numărul celor infectaţi crește de la o zi la alta.
Mulți buzoieni se îndoiesc de calitatea măștilor de protecție. Alții îți pun baza în Dumnezeu mai mult decât în ele. Cert este că, vrând , nevrând, masca a devenit la fel de indispesabilă ca telefonul mobil sau cheile de la mașină.
Sunt însă și persoane care au diferite boli respiratorii care nu pot purta masca de protecție. Aceştia pot procura de la medicul specialist o adeveință medicală care să dovedească diagnosticul, astfel pot scăpa de o amendă.
Potrivit specialiștilor, masca trebuie să acopere nasul, gura și bărbia. În timpul purtării, masca nu trebuie atinsă cu mâinile, pentru că eficiența protecției este afectată. Înainte de a fi aruncată, masca trebuie pusă într-o pungă de plastic. O mască medicală nu trebuie purtată mai mult de o zi, iar acasta trebuie înlocuită imediat dacă este umedă sau deteriorată.
Purtarea unei măști este un act de responsabilitate care protejează atât pe cel care o poartă, cât şi pe cei din jurul său. Aceia care nu se conformează, riscă o amendă cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ