MAŞINĂ CONFISCATĂ DE GARDA DE MEDIU

0
125

Proprietarul a primit şi o amendă pentru că a încercat să arunce moloz pe câmp
Comisarii Gărzii de Mediu au confiscat, joi, o camionetă încărcată cu saci în care erau deşeuri rezultate din lucrări de construcţii, pe care proprietarul maşinii intenţiona să le arunce pe domeniul public. Autovehiculul ce aparţine unei persoane fizice din Buzău a fost oprit în trafic de poliţişti în zona Bariera Brăilei.
Sancţiune drastică pentru un buzoian care urma să arunce la marginea oraşului, mai mulţi saci cu moloz. Garda de Mediu Buzău a confiscat furgoneta în care erau încărcaţi sacii şi i-au aplicat proprietarului maşinii o amendă uriaşă.
“În urma acțiunii comune din data de 15.04.2021 desfăsurată în baza Protocolului de colaborare și a Planului comun de acțiune, încheiat între Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Buzău, Primăria Municipiului Buzău, Inspectoratul Județean de Poliție Buzău, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Poliția Locală a Municipiului Buzău, un mijloc de transport încărcat cu saci conținând deșeuri inerte amestecate, rezultate din lucrări de construcții, aparținând unei persoane fizice a fost oprit în trafic de către reprenzentanți ai Inspectoratul Județean de Poliție Buzău. Echipa de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău, în urma verificărilor efectuate, în conformitate cu prevederile legislației specifice privind regimul deșeurilor, cât și transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României, au dispus sancționarea contravențională a făptuitorului cu amendă contravențională în valoare de 30.000 lei și aplicarea sancțiunii contravenționale complementare de confiscare a mijlocului de transport”, a transmis Garda de Mediu printr-un comunicat de presă.
Deşeurile au fost predate unui operator autorizat în vederea eliminării sau valorificării acestora. Reprezentanţii Gărzii de Mediu atrag atenţia că astfel de acţiunile vor continua atât pe raza municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat, cât şi în judeţ.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ