MĂSURI DE SIGURANŢĂ PENTRU ZIUA ALEGERILOR

0
20

Pe raza județului Buzău au fost amenajate 426 de secții de vot pentru alegerile locale de duminică și au fost tipărite peste 1.675.000 de buletine de vot. Acstea, precum şi celelalte materiale necesare desfășurării activității din secțiile de vot au fost distribuite către circumscripțiile electorale.
Instituţia Prefectului, care a avut sarcina organizării alegerilor locale de duminică, anunţă că toate punctele cuprinse în calendarul electoral sunt în grafic. Astăzi s-a făcut distribuirea buletinelor de vot și a celorlalte materiale necesare desfășurării activității din secțiile de vot către circumscripțiile electorale. Pentru alegerile locale din 27 septembrie, au fost amenajate 426 de secții de vot pe raza județului Buzău și au fost tipărite peste 1.675.000 de exemplare de buletine de vot. Prefectura a coordonat și distribuția către secțiile de vot a măștilor de protecție pentru membrii secțiilor de votare, a dezinfectantului pentru mâini, pentru suprafețe și a mănușilor. Totodată, împreună cu Direcția de Sănătate Publică, Instituţia Prefectului a transmis către toate primăriile din județ, o serie de măsuri sanitare privind desfășurarea în siguranță a procesului de votare. Măsurile vizează accesul, fluxul și triajul alegătorilor la secția de votare, regulile sanitare care trebuie urmate în timpul procesului de vot pentru a elimina riscul de îmbolnăvire. Persoanele care nu se pot deplasa la vot din motive medicale vor putea vota prin intermediul urnelor mobile, având prioritate, din rațiuni epidemiologice, bolnavii care nu suferă de Covid-19.
Prefectul Leonard Dimian, a enumerat câteva dintre măsurile de siguranță impuse în timpul procesului electoral.
În județul Buzău, s-au depus toate eforturile pentru a asigura măsuri optime de siguranță sanitară în cadrul procesului electoral, mai spune prefectul judeţului, care face un apel către cetățeni să meargă la vot, să respecte măsurile de protecție, să dea dovadă de înțelegere și cooperare cu instituțiile statului în cazul în care vor apărea situații neprevăzute.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ