Maternitatea veche între buldozer și dinamită

0
311

Sediul vechii maternități are zilele numărate. Consiliul Județean a solicitat Primăriei Municipiului Buzău o autorizație pentru a demola imobilul pînă cel tîrziu la începutul lunii septembrie. Soluția tehnică încă nu a fost stabilită dar cert este că imobilul de pe Bulevardul Gării va fi demolat.

Consiliul Județean Buzău va organiza o consultare publică pentru a stabili ce va fi construit pe locul fostei maternități. Sunt mai multe variante, dar o decizie finală va fi luată după o analiză economico-financiară și de oportunitate. Va fi o lucrare de utilitate publică sustenabilă, spun autoritățile.

Clădirea în care a funcţionat maternitatea a fost construită în anul 1960, iar destinaţia iniţială a fost cea de puşcărie. Zece ani mai tîrziu a fost transformată în unitate medicală și a funcționat pînă în momentul în care autoritățile au deschis noua maternitate de pe strada Victoriei. Încă din momentul în care imobilul a fost dezafectat s-a vorbit despre transformarea lui într-un spital de geriatrie și apoi într-o sală de sport specială pentru persoane cu handicap,însă aceste propuneri nu au putut fi puse în practică. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ