MECIUL DE RUGBY ROMÂNIA – BELGIA SE JOACĂ LA BUZĂU!

0
152

Stadionul „Gloria” din Crâng va găzdui anul viitor, meciul naţionalei de rugby a României cu Belgia, în returul Rugby Europe International Championship. Această competiţie este decisivă pentru calificarea la Cupa Mondială din Japonia 2019. România va disputa 5 partide în returul R.E.I.C., trei pe teren propriu şi două în deplasare.

Naţionala de rugby a României revine, după 8 ani, la Buzău. Anunțul oficial a fost făcut de Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby. Astfel, pe 10 martie anul viitor, pe Stadionul „Gloria” din Crâng, „stejarii” vor înfrunta Belgia, în returul Rugby Europe International Championship, competiţie decisivă pentru calificarea la Cupa Mondială din Japonia 2019. România va disputa 5 partide în returul R.E.I.C., trei pe teren propriu şi două în deplasare. Din cele trei de pe teren propriu, „stejarii” vor juca două la Cluj Napoca, pe „Cluj Arena”, cu Germania (10 februarie) şi Rusia (3 martie) şi unul la Buzău, cu Belgia (10 martie), iar în deplasare vor înfrunta Spania (18 februarie) şi Georgia (18 martie).

Naţionala de rugby a României a jucat ultima dată la Buzău în 2010, partida din recalificările pentru Cupa Mondială din Noua Zeelandă 2011. A fost atunci o victorie în faţa Tunisiei, 56-13, care a trimis România în ultima fază a play-off-ului, dubla manşă cu Uruguay. Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache a declarat că a ales Buzăul pentru disputa cu Belgia pentru a face mai mult lobby pentru acest sport și pentru a atrage lume nouă la stadion.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ