Medicii atrag atenția despre apariția căpușelor

0
16

Sfaturi pentru ieșiri în natură în siguranță
Primăvara a început să își intre în drepturi. Specialiștii din cadrul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău spun că luna aprilie favorizează apariția căpușelor din pricina temperaturilor din ce în ce mai ridicate motiv pentru care fac o serie de recomandări buzoienilor. Atenție la ieșirile în natură, prevenția este mai bună decât tratamentul.
Temperaturile ridicate din primele zile ale lunii aprilie au favorizat deja apariția unor paraziţi foarte periculoşi pentru sănătatea noastră: căpuşele. Ținând cont că aceste provoacă o boală extrem de gravă, Lyme, pentru a ne proteja de căpuşe este indicat să luăm câteva măsuri de prevenire.
Medicii specialiști recomandă ca în situația în care o persoană este mușcată de căpușă, să se prezinte la Unitatea de Primiri Urgențe pentru a beneficia de tratament.
Deja au fost semnalate căpușe în zonele verzi ale județului Buzău motiv pentru care medicii se așteaptă și la primele cazuri de pacienți mușcați. Perioada Paștelui și a ieșirilor în natură este una încărcată pentru specialiștii din cadrul Secției de Boli Infecțioase motiv pentru care buzoienii sunt sfătuiți să se protejeze împotiva paraziților.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ