MEDICII DE FAMILIE, NEMULȚUMIȚI

0
24

Medicii de familie vor primi câte 105 lei pentru monitorizarea fiecărui pacient cu COVID-19. Însă, dacă un medic nu respectă contratul încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate, acesta va fi penalizat, sau va trebui să înapoieze 50% din suma primită pentru fiecare pacient. Este singura specialitate din sistemul de sănătate pentru care Ministerul Sănătăţii include o penalitate.
Presiunile din sistemul medical necesită implicarea cât mai mare a medicilor de familie. Printr-o ordonanță de urgență, aprobată de guvern, cei peste 200 medici de familie din Buzău vor monitoriza pacienții infectați sau cu forme ușoare ale virusului Sars-CoV-2. Metaoda legală prin care aceștia pot monitoriza cazurile este un contract civil încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate.
Potrivit medicului, aceștia au monitorizat pacienții timp de aproape opt luni gratis, iar acest contract îi dezavantajează în totalitate. Cei 200 de medici din Buzău sunt pasibili să dea banii înapoi dacă nu respectă prevederile contractului civil.
Totodată, potrivit hotărârii de guvern, medicul de familie va elibera certificatele necesare pacienţilor pentru concediile medicale aferente perioadei de izolare la domiciliu sau de carantină. Astfel, pacienţii nu mai sunt nevoiţi să meargă la spitale pentru a primi certificatele medicale care să ateste infectarea lor cu coronavirus şi perioada de izolare care le-a fost indicată.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ