MEDICII FUG DE U.P.U. BUZĂU 

0
49

Sănătatea este cel mai de preț dar de care omul ar trebui să se bucure în zilele noastre, în condițiile în care, bolile încep să-și facă simțită prezența tot mai des, la toate categoriile de vârstă. Și totuși, acest lucru este prea puțin conștientizat de noi și ajungem într-un final să apelăm la medici pentru a ne trata. Majoritatea  merg la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău, pentru a beneficia de ajutor de specialitate. Problema este că de câțiva ani, specialitatea de medicină de urgență este mai puțin aleasă de medici, ceea ce creează un real handicap acestei unități.

Handicapul creat de lipsa de medici din aceasta secție este accentuat și de valul de pacienți veniți la unitate, care nu prezintă urgențe majore, ce pot fi rezolvate fie la medicul de familie, fie la cabinetele din policlinică.

Din acest motiv un medic de la UPU Buzău ajunge să investigheze, atunci când este de gardă, aproape 100 de persoane.

Recent, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat că, pentru anul viitor, se are în vedere un alt sistem de rezidențiat, astfel încât medicul să-și poată face rezidențiatul în spitalul în care optează pentru post. Anunțul este făcut în contextul în care, în multe dintre spitalele din țară, există o reală criză de specialiști.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ