MESAJ AL LIBERALILOR PENTRU MILITARI

0
62

Liderul PNL Buzău dezminte o informaţie cu privire la pensii
Pensiile militarilor nu vor fi modificate, iar vârsta de pensionare pentru cei din sistemul de apărare nu va creşte, dau asigurări liberalii. Deputatul PNL Gabriel Avrămescu a transmis un mesaj celor care fac parte din acestă categorie profesională, prin care dezminte o informaţie care a circulat în mai mai multe medii, în ultima perioadă.
Președintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu s-a adersat cadrelor militare și funcționarilor cu statut special din sistemul național de apărare. Liderul liberal a atras atenţia asupra unei informaţii pe care a catalogat-o drept “un fake news grosolan”. Este vorba despre, informaţia care circulă de câteva zile pe rețelele de socializare și la nivelul instituțiilor militare, referitor la iminența unor modificări „peste noapte”, cu scopul de a-i dezinforma pe cei din armată.
În acest context Gabriel Avrămescu a ținut să precizeze că, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă a dat asigurări că nu se pune problema modificării pensiilor, iar vârsta de pensionare nu va creşte pentru militari, așa cum se vehiculează.
„De la Alexandru Ioan Cuza încoace militarii au beneficiat de pensie militară de stat, ca o măsură compensatorie pentru tot ceea ce înseamnă privarea de anumite drepturi şi libertăţi democratice, pentru tot ceea ce înseamnă sacrificiul şi disponibilitatea militarilor de a servi ţara indiferent de condiţii şi de misiune, şi, în acest sens, apreciez şi sprijinul politic pentru ca pensiile militare să nu intre în categoria pensiilor speciale. Şi nu vorbesc doar despre pensiile militarilor din Ministerul Apărării Naţionale, ci vorbesc despre pensiile tuturor celor ce fac parte din sistemul naţional de apărare şi siguranţă naţională. Să se gândească cineva, să facă un exerciţiu de imaginaţie şi să vadă undeva un batalion cu militari între 55 şi 60 de ani. Noi nu avem numai funcţii birocratice şi administrative, sunt şi din acelea, dar sunt puţine. Armata se caracterizează prin dinamism, prin stare de operativitate, prin energie, prin forţă”, a declarat Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naţionale.
În calitate de deputat în Parlamentul României, președintele PNL Buyău, Gabriel Avrămescu vrea să-i asigure pe militari, că la nivelul Legislativului, nicio decizie majoră nu va fi luată fără consultarea prealabilă a reprezentanților militarilor și a funcționarilor cu statut special din sistemul național de apărare.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ