METODA ,,ACCIDENTUL” ÎNCĂ MAI FACE VICTIME

0
53

Bătrâneţea este cea mai bună victimă, în ochii infractorilor. O știu cel mai bine câțiva buzoieni care au picat în ,,plasa” hoților. 2380 de euro este cea mai mare sumă pe care escrocii au obținut-o de la un buzoian prin această metodă. Totuși, au fost și situații în care escrocheria a fost dejucată chiar de către victime.

Modul în care acționează hoții este surprinzător de simplu. Aceștia sau sună, sau dau un mesaj, și se dau drept un membru al familiei, cerând urgent rudelor ajutor financiar, ca urmare a unui  accident.

Orice om devine foarte îngrijorat când află că una dintre persoanele dragi a suferit sau a provocat un accident şi sub imperiul emoţiei acţionează din impuls, când primesc o astfel de veste. De aici şi până a reuşi escrocheria este o floare la ureche pentru abilitatea infractorilor, care solicită o sumă de bani fie pentru doctor, fie pentru avocat sau pentru altă conjunctura faţă de situaţia presupusă în care se afla victima.  De multe ori le merge, pentru că rudele parcă nu mai gândesc şi aduc banii.

Oamenii sunt sfătuiți de polițiștii buzoieni să nu dea curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute.

Au fost însă și situații în care escrocheria nu a avut efect. Patru persoane, toate din municipiul Buzău, și-au dat seama la timp, că ar putea fi victimele unei astfel de înșelătorii, dejucându-le astfel planurile infractorilor.

Persoanele care au căzut victime unei astfel de metode au fost din municipiul Buzău și din localitățile Săgeata și Smeeni. Cel mai mic prejudiciu a fost de 1.300 de lei, iar cel mai mare s-a ridicat la peste 2.350 de euro.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ