MICII PRODUCĂTORI OCOLESC ABATOARELE

0
444

În judeţul Buzău funcţionează două abatoare autorizate pentru sacrificarea porcilor din gospodării individuale, unul la Cochirleanca şi unul la Râmnicu Sărat. În cursul acestui an, acolo au fost sacrificate doar 67 de animale. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor spun că cetăţenii preferă să taie porcii în curte, iar cei care vor să comercializeze carnea, nu au interesul să obţină certificate de calitate. Specialiştii contrazic astfel ideea des întâlnită conform căreia carnea de porc crescut într-o gospodărie ţărănească este mult mai bună calitativ decât cea provenită din marile exploataţii.

Reprezentanţii DSV mai spun că, în cazul consumului colectiv, este necesară sacrificarea în abatoare autorizate, pentru că se face o inspecţie riguroasă a cărnii, inclusiv examenul trichineloscopic, care este absolut obligatoriu pentru carnea de porc.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ