Microbuzele școlare, problemă veche de actualitate

0
141

La Lopătari există doar două microbuze școlare
Câteva zile ne mai despart de noul an școlar dar problemele vechi persistă. Școli fără avize, clădiri aflate încă în reabilitare și microbuze insuficiente pentru elevi. La Lopătari, una dintre comunele cele mai întinse ale județului și aflată într-o zonă de munte, autoritățile încearcă să stabilească un program de fucționare a celor două microbuze astfel încât elevii să poată să ajungă la școală.
Începând de luni, elevii din comuna Lopătari vor trebui să se întoarcă la școală dar condițiile nu sunt dintre cele mai fericite. Foarte mulți copii locuiesc în cătune izolate și greu accesibile, departe de unitățile de învățământ iar microbuze școlare nu sunt foarte multe. Doar două autovehicule sunt puse la dispoziție iar administrația locală se gândește cum să le împartă.
Cel mai probabil o parte dintre elevi vor trebui să străbată kilometri întregi pe jos pentru a ajunge la cursuri.
În afara transportului școlar, la Lopătari două dintre unitățile de învățământ nu au avize de funcționare dar sunt la un pas de a le obține.
Situația de la Lopătari nu este singulară. Peste 100 de clădiri cu destinație didactică nu au reușit să obțină avizul de securitate la incendiu din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău până la acest moment.

Florin Zafiu/Robet Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ