MILITAR BUZOIAN, MORT ÎN AFGANISTAN

0
273

Un militar buzoian a murit, în această dimineață, în urma unui atac asupra unei patrule românești care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afaganistan. Caporalul Mădălin Stoica avea 41 de ani, era căsătorit și avea un copil. Acesta era angajat al Batalionului 67 Comunicații și Informații și se afla la prima misiune în teatrele de operații. Buzoianul era angajat al M.Ap.N. din anul 2002.

În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma din Focșani. Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuați pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar. Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule speciale când o mașină capcană a intrat în blindatul lor. Cei trei militari se aflau în teatrul de operații din Afganistan din luna august a acestui an.

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Mădălin Stoica și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Totodată, luni, vor fi organizate în unitățile militare din țară și din teatrele de operații ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.
În timpul misiunilor externe, 29 de militari şi-au pierdut viaţa şi alţi peste 180 au fost răniţi. (DENISA IRIMIA)

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ