Militari Diviziei 101 Aeropurtate SUA, prezenți la Buzău pe 1 Decembrie

0
64

Programul complet al Zilei Naționale a României
Joi, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00 pe Calea Eroilor din municipiul Buzău vor avea loc evenimente dedicate Zilei Naționale a României, sărbătoarea de suflet a tuturor românilor. Buzoienii sunt așteptați în număr cât mai mare pentru a lua parte la ceremonia militară și religioasă urmată de defilarea cu personal și tehnică militară.
Potrivit unui comunicat de presă al Diviziei 2 Infanterie “Getica” anul acesta, la ceremonia de la Buzău participă aproximativ 450 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii și Direcția Poliției Locale, precum și circa 70 de mijloace tehnice, dintre care aproximativ 10 aeronave.
Pe timpul defilării, vor putea fi vizionate maşinile de luptă ale infanteriei MLI – 84 M – „Jderul”, sistemele antiaeriene „Ghepard”, aruncătoarele de proiectile reactive nedirijate cu bătaie mare „LAROM”, precum și alte echipamente din dotarea marilor unități și unități din Garnizoana Buzău.
Elementul de noutate, privind defilarea din acest an, este participarea cu militari și tehnică străină aparținând partenerului strategic SUA, care a dislocat în România un Task Force format din militari ai celebrei Divizii 101 Aeropurtate. Parte din acești militari derulează un program consistent de exerciții împreună cu militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica”, cât și cu aliați de pe teritoriul țării României.
Miercuri, 30 noiembrie, începând cu ora 10.00, pe Calea Eroilor, va avea loc repetiția generală. Pentru buna desfăşurare a ceremoniei oficiale organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, polițiștii rutieri vor dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere pe arterele care converg către Calea Eroilor, pentru zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ