Moment de reculegere la Primăria Buzău

0
18

O nouă tragedie aviatică
Consilierii locali buzoieni au ținut un moment de reculegere pentru cei 8 militari români care au decedat în urma accidentelor aviatice de la Constanța. Printre ei se afla și locotenentul-comandor Bogdan Florin, pilotul buzoian care plecase alături de colegi cu un elicopter IAR330-PUMA în căutarea aeronavei MIG 21LanceR dispărută de pe radare.
Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilotul elicopterului IAR-330 Puma decedat în urma unei operațiunii de căutare-salvare de la Constanța era buzoian. Alți șase membrii ai echipajului au sfârșit dramatic după ce aeronava a luat contact cu solul, la acest moment desfășurându-se o anchetă pentru a se stabili cauzele tragediei. Aleșii locali au solicitat ca ședința Consiliului Local Municipal Buzău să debuteze printr-un moment de reculegere.
Patru dintre victimele accidentului aviatic din Constanţa s-au instruit la Boboc iar pilotul era buzoian.
Doliu a fost și în unitățile militare din Buzău. La sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica” a fost organizată o ceremonie de comemorare în memoria căpitanului Niță Costinel Iosif, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbuşit miercuri, 2 martie, în judeţul Constanța, precum și pentru membrii echipajului elicopterului IAR 330-Puma, locotenent-comandor Bogdan Florin, locotenent Pătrașcu Sorin, maistrul militar principal Banu Gelu, maistru militar cls. I Carp Vlad, maistru militar cls. a II-a Bosoi Sergiu, sergent Marinescu Ionuț, caporal cls. a III-a Lateș Cătălin, care şi-au pierdut viaţa.
Elicopterul militar tip IAR 330 – Puma al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu decolase de urgență în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR. Elicopterul s-a prăbuşit în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ