MOTOCICLIȘTI UNIȚI PENTRU SALVAREA DE VIEȚI

0
94

Motociliștii buzoieni s-au unit, în premieră, în misiunea de a salva vieți printr-o campanie de donare de sânge. Acțiunea a început astăzi, în mai multe județe din țară, iar la Buzău mai mulți motocicliști cu suflet mare au venit la Centrul de Transfuzii hotărâți să salveze vieți și să ofere un exemplu și celor din jur.
Mai multe apeluri la donare de sânge au fost lansate în ultima vreme, în condițiile în care un singur donator poate salva trei vieți. La Buzău, numărul donatorilor s-a înjumătățit față de anul trecut, iar într-o zi bună abia dacă trec pragul Centrului de Trnasfuzii 30 de persoane. Situația este îngrijorătoare, mai ales că nevoie de sânge este din ce în ce mai mare. Impresionați de cazurile oamenilor bolnavi, dar motivați de importanța gestului nobil, mai mulți motociliști buzoieni au venit, marți dimineață, să doneze sânge.
După ce au completat un chestionar medical, motociliștii au fost consultați medical, li s-au făcut analize, apoi au trecut la donarea de sânge. Cei mai mulți dintre ei, au făcut pentru prima dată acest gest nobil, însă au lansat promisiunea că vor face un obicei din donarea de sânge.
Motocicliștii buzoieni nu sunt la prima campanie umanitară. Ei au făcut un obicei din a ajuta familiile nevoiașe, dovadă că și cu tichetele de masă primite astăzi în schimbul donării de sânge vor fi cumpărate alimente ce vor fi dăruite unor copii sau bătrâni.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ