MULTE ACHIZIȚII

0
41

Se știe că reabilitarea drumurilor din comunele buzoiene reprezinta o prioritate pentru fiecare administratie locala. După posibilitățile financiare sau în funcție de proiectele pe care le are în derulare, fiecare comuna iși propune un ,,plan de bataie” pentru a repara cât mai multe căi de acces. Așa se face că și în Bisoca, în ultima perioadă, au fost reabilitați 8 kilometri de drum de care vor beneficia locuitorii din mai multe sate ale comunei. Investiția s-a ridicat la peste un miliard de lei vechi.

Totodată, pentru menținerea drumurilor precum și pentru a-i ajuta pe locuitori, primăria Bisoca a achizitionat un camion în valoare de 100.000 de euro. Acesta este destinat transportului de pietriș și de balast, materiale necesare întreținerii drumurilor. Pe de altă parte, reprezentanții unității administrativ teritoriale spun că acest camion poate deservi și populației, în limita timpului disponibil.

În același scop, primăria Bisoca a mai cumpărat, în această toamnă, un tractor ce va fi folosit, pe lângă mentinerea si reabilitarea drumurilor ce deservesc islazurile comunale, și în situații de urgență.

Achizițiile administratiei locale nu se opresc insa aici. Primăria Bisoca derulează la acest moment, un proiect prin G.A.L. prin care, ar urma să mai cumpere un utilaj ce va fi folosit în situații de urgență.

Fenomenele extreme lovesc în permanenta comuna Bisoca. Precipitatiile abundente reactiveaza alunecarile de teren. Apa curge de pe deal ca dintr-un izvor si odata cu ea antreneaza fasii intregi de pamant. Si ninsorile au provocat probleme de-a lungul timpului, în comuna Bisoca. Tocmai din acest motiv, administratia locala vrea sa fie pregatita asa cum trebuie pentru a putea sa intervina, de urgenta, in cazul unor astfel de situatii.

(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ