MUNICIPIUL BUZĂU, ÎN SCENARIUL GALBEN

0
17

Se redeschid restaurantele, cinematografele și sălile de teatru
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, miercuri seară,ca municpiul Buzău să iasă din scenariul roșu. Decizia vine datorită faptului că rata de incidență a scăzut în ultimele două săptămâni sub 3 cazuri la o mie de locuitori. Potrivit reprezentanților Prefecturii Buzău,începând cu 22 aprilie , în municipiu, vor putea fi redeschise cafenelele, restaurantele, cinematografele, sălile de teatru și jocurile de noroc. În același timp epidemiologii Direcției de Sănătate Publică Buzău îi sfătuiesc pe buzoieni să fie prudenți în continuare.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât ca municipiul Buzău să iasă din scenariul roșu și să intre în cel galben. Drept urmare, în oraş, vor putea fi redeschise cafenelele, restaurantele, cinematografele, sălile de teatru și cele pentru jocuri de noroc, însă cu respectarea măsurilor sanitare .
La rândul lor, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Buzău vin cu sfaturi pentru buzoieni, pentru că a evita eventuale îmbolnăviri.
Potrivit informatiilor oferite de Prefectura Buzău, miercuri, municipiul Buzău a înregistrat o incidență, cumulată la 14 zile, de 2,64 la o mie de locuitori, respectiv 344 de persoane au fost depistate cu Covid 19 . În continuare, localitățile Gherăseni, Chiliile rămân în scenariuul roșu. Cea mai mare rată de infectare se înregistrează la Gherăseni , cu 4,6 cazuri la o mie de locuitori.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ