MUZEUL MOBIL, ÎNAPOI PE TRASEU

0
45

Museum Bus ajunge în localităţi îndeptărtate ale judeţului
Muzeul Judeţean Buzău a reluat programul Museum Bus, unicul program din România menit să aducă muzeul în faţa copiilor aflaţi în zone izolate.
Microbuzul transformat în muzeu mobil a fost tras pe dreapta, mai bine de un an, din cauza pandemiei de Covid 19.
Museum Bus a reluat periplul în localitățile din județul Buzău și a poposit la Liceul Tehnologic Rușețu, unde a fost așteptat de 82 de copii.
Microbuzul modificat şi transformat în muzeu are printre exponate şi obiecte din colecţia specială Dumitru Dan-primul globe-trotter român care a făcut înconjurul Pământului pe jos şi Colecţia de Telefoane.
Programul Museum Bus a fost lansat în decembrie 2019 şi a funcţionat până în luna martie a anului trecut, când a fost oprit în urma pandemiei de Covid-19. În cele aproximativ 4 luni de funcţionare, peste o mie de copii au vizitat muzeul mobil în 8 localităţi ale judeţului Buzău. După ce, marţi Museum Bus şi-a reluat activitatea în judeţ, cu o oprire la Ruşeţu, următoarele vizite programate luna aceasta sunt la: Movila Banului, Colți, Gura Teghii, Siriu și Lopătari. Programul ar putea continua şi în lunile următoare în funcţie de situaţia epidemiologică impusă de pandemie.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ