MUZICA CLASICĂ SE VA AUZI LA BUZĂU

0
254

Sună într-adevăr divin, nu este așa? Cine nu ar recunoaște Pizzicato Polka, piesa de muzică orchestrală compusă de Johann Strauss II alături de fratele său Josef, în 1869 pentru o călătorie în Rusia. Aceasta este una dintre lucrările ce vor fi interpretate de celebra orchestră, Johann Strauss Ensemble, la Buzău, în cadrul turneului „Best of Vienna”. Pentru acest eveniment municipalitatea a alocat suma de 30.000 de euro. Spectacolul se va organiza în Sala Sporturilor din Buzău, iar intrarea va fi liberă.

Municipalitatea dorește ca, prin acest eveniment, buzoienii să se delecteze cu sunetele melodioase ale muzicii clasice. Astfel, pe bază de invitații la grandiosul concert vor fi prezenți oameni din toate păturile sociale.

Ansamblul Johann Strauss a fost înființat în 1985. Sunetul tipic austriac și o picătură de umor se află la baza succesului internațional al acestei orchestre aplaudată cu căldură de publicul din întreaga lume. Repertoriul său include lucrări ale familiei Strauss, Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert și alții. Primul solist și dirijor al acestui concert este primul dirijor al orchestrei de la Viena Schonbrunn, Russell McGregor. Acesta cântă la o vioară realizată de Carlo Giuseppe Testore în 1697, ,,sora mai mică” a faimoasei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ