N-AU VRUT LA MUNCĂ

0
111

Au refuzat categoric să meargă la muncă și au pierdut ajutoarele sociale. Este cazul a 42 de persoane, beneficiare ale venitului minim garantat, din județul Buzău, care, au fost scoase din evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, din cauză că nu au acceptat slujbele ce le-au fost oferite. Numărul celor care au rămas fără ajutoare sociale de la începutul anului este însă mult mai mare.
De la începutul anului, 42 de persoane au pierdut dreptul de a mai încasa ajutoare sociale , fiind scoase din evidențele Agenției județene pentru Ocuparea Forței de Muncă. Ei au fost astfel sancționați pentru refuzul categoric de a merge la muncă.
Numărul celor care au rămas, de la începutul anului fără venitul minim garantat, este însă mult mai mare. Peste 2 000 de persoane au pierdut dreptul de a încasa ajutoare sociale din diverse motive.
Cei care au fost totuși mai conștiincioși și s-au prezentat la firmele la care au fost trimiși de AJOFM cu scrisori de recomandare, pentru a fi angajați, și-au păstrat ajutoarele sociale, după ce angajatorii i-au refuzat. Potrivit datelor oficiale ale Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, în județul Buzău, aproximativ 13 000 de persoane sunt, în prezent, întro formă de evidență și plată. Din acest număr, doar 1 000 sunt șomeri indemnizați, persoane care au avut un loc de muncă și l-au pierdut. Restul, de 12 000 de persoane, sunt beneficiari ai venitului minim garantat, în marea lor majoritate, oameni fără școală și fără calificare.

Laurențiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ